دوربین مداربسته, عمومی

4. کابل کشی دوربین های مداربسته

در حالت کلی فرآیند انتقال اطلاعات از طریق کابل کشی در تمامی پروژه های دوربین مداربسته به دو دسته بستر آنالوگ و بستر شبکه تقسیم می شود.

کابل کشی بستر آنالوگ

در صورتی که پروژه دوربین مداربسته مبتنی بر هر یک از تکنولوژی های cvi و tvi و ahd یا آنالوگ cvbs باشد کابل کشی پروژه در بستر آنالوگ خواهد بود.
نام دیگر کابل کشی بستر آنالوگ، کابل کشی بستر کواکسیال است. کابل کواکسیال یا کابل 59rg شامل دو قسمت مغزی و شیلد می باشد.

عوامل موثر در کیفیت کابل کواکسیال

فاکتورهای اصلی موثر در کیفیت یک کابل کواکسیال عبارت است از
-1قطر مغزی
-2 جنس مغزی
-3تعداد رشته های شیلد
-4 جنس رشته های شیلد
بهترین جنس جهت مغزی و شیلد در کابل کواکسیال، مس است که البته اولویت با جنس مغزی می باشد. قطرهای متعارف مغزی در پروژه ها 0.6 | 0.7 | 0.8 میلیمتر است. وظیفه اصلی انتقال اطالعات توسط کابل کواکسیال بر عهده مغزی در آن است. وظیفه اصلی شیلد خنثی سازی نویزهای وارده به کابل می باشد. شیلد اطراف مغزی با ایجاد یک پوسته فلزی رسانا مانع از ایجاد اختالف ولتاژ ناخواسته بر روی مغزی می شود.


همانطور که می دانیم خطوط میدان مغناطیسی که توسط جریان های الکتریکی ایجاد می شود پس از برخورد با یک جسم باعث بوجود آمدن اختالف ولتاژ در دو سر آن خواهد شد. به همین دلیل وقتی یک کابل 59rg از کنار یک وسیله پر مصرف مانند کولر گازی، موتور الکتریکی و …. عبور می کند تحت تاثیر میدان های مغناطیسی ایجاد شده توسط آن ها قرار گرفته و ولتاژ های ناخواسته بر روی مغز کابل کواکسیال قرار می گیرد.

این رخداد در نهایت منجر به ایجاد نویز در تصاویر می شود. هر چه تعداد رشته های شیلد بیشتر و جنس آن مرغوب تر باشد پوشش رسانایی شیلد بهتر بوده و محیط خنثی تری را برای مغزی به ارمغان می آورد و در نتیجه بیشتر جلوی نویز گرفته میشود.

کابل کشی
کابل کشی

کابل کنار برق

به این نوع کابل، کابل ترکیبی هم گفته می شود. همانطور که می دانیم دوربین های مداربسته در پروژه ها علاوه بر اتصال به کابل کواکسیال نیازمند منبع تغذیه 12ولتی می باشند. کابل کنار برق این دو نیاز دوربین را به صورت همزمان مرتفع می نماید. در حالتی که از این نوع کابل، کابل کشی شود دیگر نیازی به کابل برق جداگانه و کابل کشی آن نمی باشد.


استفاده از کابل های ترکیبی در پروژه های دوربین مداربسته کار نصب دوربین ها را تسهیل می بخشد اما باید توجه داشت زمانی که از کابل ترکیبی استفاده کنیم در واقع یک عامل اصلی ایجاد نویز در کابل کواکسیال یعنی کابل برق را در نزدیکترین حالت ممکن به آن قرار داده ایم که این به معنای در معرض نویز بیشتر قرار دادن مغزی کابل کواکسیال است.

مورد مذکور یکی از معایت اصلی استفاده از کابل کنار برق در پروژه ها خصوصا زمانی که متراژ کابل کشی بالا باشد است. اگر چه ممکن است در کوتاه مدت متوجه نویز در تصاویر نشویم اما در دراز مدت عوارض منفی نمایان خواهد شد.

کابل کشی کنار برق
کابل کشی کنار برق

بی ان سی
کابل کواکسیال در واقع رابط بین هر دوربین مداربسته و دستگاه ضبط کننده است که در هر دو سر آن bnc متصل می شود.
Bnc های متعارف مورد استفاده در پروژه ها به سه دسته پیچی، پرسی و لحیمی تقسیم می شود.
بی ان سی پیچی: در این نوع bnc مغزی کابل 59rg در bnc توسط یک پیچ کوچک محکم می شود. مزیت اصلی استفاده از این نوع bnc سهولت در استفاده و سرعت بخشیدن به انجام کار است.

کابل کشی BNC
کابل BNC

بی ان سی پرسی: در این نوع bnc جهت اتصال bnc به کابل کواکسیال از آچار پرس مخصوص استفاده می شود که این امر باعث اتصال محکم تر بین bnc و کابل کواکسیال خواهد شد.


بی ان سی لحیمی: بهترین اتصال در بین bnc ها مربوط به این نوع bnc است.در این نوع اتصال ارتباط محکم بین bnc و کابل کواکسیال توسط هویه و سیم لحیم برقرار می شود. از جمله معایب استفاده از این نوع bnc ها دشواری در استفاده به علت
لزوم استفاده از هویه خصوصا در مکان های دارای ارتفاع زیاد است.

کابل شبکه

کابل شبکه مجموعه ای از زوج سیم های باریک بهم تنیده شده است که در هنگام اتصال آن به سوکت شبکه لازم است ترتیب رنگ بندی آن رعایت شود.

در پروژه های دوربین مداربسته دارای کابل کشی تحت شبکه از این نوع کابل استفاده می شود. کابل های شبکه مورد استفاده در پروژه های دوربین مداربسته 6cat ,e5cat 5,cat است. هر یک از کابل های شبکه مذکور دارای ویژگی خاص
خود در ظرفیت حداکثری پهنای باند انتقالی می باشد.

از نظر چگونگی روکش محافظ موجود در کابل های شبکه، این کابل ها به دسته های مختلفی چون SFTP ,FTP-U ,UTP-S ,FTP ,UTP تقسیم می شوند که البته پرکاربردترین آنها در مبحث دوربین های مداربسته انواع SFTP ,FTP ,UTP است.

کابل شبکه UTP

Utp مخفف pair twisted unshield است. همان طور که از معنای آن پیداست این دسته از کابل های شبکه دارای روکش محافظ نمی باشد. مزیت این نوع کابل قیمت مناسب آن و عیب آن نویز پذیری بیشتر نسبت به سایر انواع کابل های شبکه است.

کابل شبکه UTP
کابل شبکه UTP

کابل شبکه FTP
کابل FTP مخفف foil twisted pair می باشد.
این دسته از کابل ها دارای روکش فویل است. کابل های شبکه FTP دارای مقاومت بیشتر در برابر نویز و همچنین قیمت بالاتر نسبت به کابل های UTP است.

کابل شبکه SFTP

SFTP مخفف pair twisted foil shield بوده که در آن هم روکش فویل و هم شیلد رشته ای به عنوان محافظ قرار دارد.
کابل های شبکه SETP دارای کیفیت و مقاومت به نویز بالاتر، ضخامت بیشتر و همچنین قیمت بالاتر نسبت به سایر کابل های شبکه مورد استفاده در بحث دوربین مداربسته است.

قابلیت POE در پروژه های دوربین مداربسته تحت شبکه

POE مخفف Ethernet Over Power و به معنای انتقال جریان برق از طریق کابل های شبکه است. کابل شبکه این قابلیت را دارد که عالوه بر ارسال و دریافت اطالعات بین دوربین ها و دستگاه، برق مورد نیاز دوربین ها را نیز از دستگاه و
یا سوییچ دریافت کرده و آن را به دوربین ها برساند. به دستگاه و سوییچ شبکه ای که قابلیت ارسال توان الکتریکی به دوربین از طریق کابل های شبکه را دارند دستگاه poe و سوییچ poe گفته می شود.

دوربین های مداربسته تحت شبکه https://staging.igpco.net/product-category/dahua/ip-%d8%af%d8%a7%d9%87%d9%88%d8%a7/

دوربین های مداربسته تحت شبکه https://www.dahuasecurity.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *