گام اول برای نصب دوربین مداربسته:
انتخاب دوربین ها، دستگاه و متعلقات متناظر با شرایط محیطی محل نصب پروژه
تعیین تعداد دوربین ها
در ابتدای کار باید محل نصب دوربین مداربسته در پروژه به دقت مورد بررسی قرار گیرد. مساحت محل پروژه، تعداد محل ها، شرایط قرارگیری و میزان اولویت آن ها از جمله عوامل تاثیر گذار در تعیین تعداد دوربین مداربسته مورد نیاز جهت نصب است.
تعیین نوع دوربین ها
جهت تعیین نوع دوربین ها لازم است به شرایط محیطی توجه شود. عموما در مکان های بیرونی و دیواری از دوربین بولت و در مکان های مسقف از دوربین دام استفاده می شود. در برخی محل ها نیاز به دوربین های با دید در شب قوی تر، در برخی نیاز به نصب دوربین های صدادار (میکروفون دار) و در برخی دیگر نیاز به نصب دوربین های معمولی است. دوربین های مداربسته دارای انواع مختلف با کاربردهای مختلف به خود هستند.
انتخاب دستگاه
لازم است انتخاب دستگاه با توجه به تعداد دوربین ها و نوع آن ها صورت گیرد. دستگاه باید قابلیت پشتیبانی تمامی دوربین ها به همراه تمامی ویژگی های آن ها (WDR ضبط صدا و … ) را داشته باشد.
انتخاب هارد دیسک
در این مرحله لازم است با توجه به تعداد دوربین های تعیین شده و نوع آن ها (مگاپیکسل، فریم بر ثانیه، WDR و…) همچنین حداقل تعداد روز درخواستی جهت ذخیره و بازبینی توسط کارفرما، هارددیسک با تعداد و ظرفیت مناسب خریداری شود. پر استفاده ترین هارددیسک در پروژه های نصب دوربین مداربسته، برند وسترن (نوع بنفش رنگ) است.
تعیین آداپتور
با توجه به تعداد دوربین های موجود در پروژه نصب دوربین مداربسته لازم است آداپتورهای مورد نیاز تعیین و تهیه شود. در پروژه های نصب دوربین مداربسته لازم است به ازاء هر دوربین 2 آمپر جریان در نظر گرفته شود. به عنوان مثال برای یک پروژه مداربسته دارای 14 عدد دوربین مداربسته می توان 14 عدد آداپتور 12 ولت 2 آمپر و یا آداپتور مرکزی 12 ولت 30 آمپر(2×14=28 آمپر) استفاده نمود. برای دوربین های غیر متداول (اسپید دام، موتورایز و…) نیاز به آداپتور با جریان خروجی بالاتر است. لازم به ذکر است در پروژه هایی که از آداپتور مرکزی (سوییچینگ) استفاده گردد نیاز به فیش نری به تعداد دوربین های موجود در پروژه خواهیم داشت.
تعیین نوع و متراژ کابل
متراژ کابل مورد نیاز در یک پروژه نصب دوربین مداربسته توسط محاسبه مجموع فواصل هر یک از دوربین ها از دستگاه تعیین می شود.
تعیین حداکثر کیفیت کابل RG مورد نیاز در پروژه توسط بیشترین فاصله دوربین ها تا دستگاه و همچنین میزان نویز موجود در محیط تعیین می شود.
به عنوان مثال زمانی که در یک پروژه نصب دوربین مداربسته فاصله یکی از دوربین ها تا دستگاه بیش از 100 متر باشد کابل RG با مشخصات مغزی 0.6 میلیمتر 64 رشته مناسب نبوده و مطلوب است از کابل با کیفیت بالاتر مانند 0.8 میلیمتر 96 رشته و یا 128 رشته استفاده شود.
برای مطالعه بیشتر درباره کابل کشی و انواع کابل ها کلیک کنید.
https://staging.igpco.net/%da%a9%d8%a7%d8%a8%d9%84-%da%a9%d8%b4%db%8c/
جعبه تقسیم
در پروژه های نصب دوربین مداربسته در کنار هر دوربین یک جعبه تقسیم نصب می شود که وظیفه آن نظم دهی به کابل و آداپتور نزدیک به دوربین و محافظت بیشتر از آن ها است.
داکت
شاخته هایی پلاستیکی در اندازه ها و عرض های مختلف است. از داکت جهت نظم بخشیدن به کابل کشی در محیط های داخلی استفاده می شود.
لوله فلکسی
لوله ای خرطومی دارای لایه مقاوم فلزی داخلی و روکش پلاستیکی است که وظیفه آن حفاظت از کابل های بیرون از ساختمان در برابر ضربه و بریده شدن توسط عوامل مخرب است.