برق اضطراری چیست؟
برق اضطراری که به عنوان برق پشتیبان یا برق آماده به کار نیز شناخته میشود، به منابع تولید نیروی برق و سیستم هایی اطلاق میشود که برای تامین برق در مواقعی طراحی شدهاند که منبع برق اولیه از کار میافتد، دچار قطعی میشود یا عمداً به دلیل تعمیر و نگهداری یا دلایل دیگر قطع میشود. هدف اصلی برق اضطراری این است که اطمینان حاصل شود که عملکردها و خدمات حیاتی میتوانند حتی زمانی که منبع تغذیه عادی مختل میشود به کار خود ادامه دهند. معمولاً در تنظیمات مختلف برای حفظ ایمنی، امنیت و عملکرد تجهیزات و سیستمهای ضروری در هنگام قطع برق یا مواقع اضطراری استفاده میشود.
در اینجا برخی از کاربردهای رایج برق اضطراری آورده شده است:
بیمارستانها: در مراکز مراقبتهای بهداشتی، برق اضطراری برای فعال نگه داشتن تجهیزات پزشکی، ایی و سیستمهای کنترل آب و هوا در هنگام قطع برق حیاتی است. برق بدون وقفه برای مراقبت از بیمار بسیار مهم است.مراکز داده: مراکز داده برای اطمینان از اینکه سرورهای رایانه و سیستمهای ذخیرهسازی دادهها در هنگام قطع برق به صورت آنلاین باقی میمانند تا از از دست رفتن دادهها جلوگیری کنند و دسترسی به دادهها را حفظ کنند، به نیروی پشتیبان متکی هستند.
ایی اضطراری: در ساختمانها، سیستمهای ایی اضطراری توسط منابع پشتیبان تغذیه میشوند تا اطمینان حاصل شود که ساکنان میتوانند با خیال راحت در هنگام قطع برق از آن خارج شوند.
ارتباطات: شبکههای مخابراتی از برق اضطراری برای حفظ خدمات ارتباطی در هنگام بلایا و قطع برق استفاده میکنند. این شامل برجهای سلولی، مراکز ارتباطی و سیستم های واکنش اضطراری است.
زیرساخت های حیاتی: تأسیسات زیرساختی حیاتی مختلف، مانند تصفیه خانههای آب، فرودگاهها و خدمات اضطراری، به نیروی اضطراری برای اطمینان از ادامه عملیات در مواقع اضطراری نیاز دارند.
مسکونی: ژنراتورهای پشتیبان در منازل برای تامین برق وسایل ضروری، ایی و سیستمهای گرمایش یا سرمایش در هنگام قطع برق استفاده میشوند.
تجاری و صنعتی: بسیاری از مشاغل و تاسیسات صنعتی از سیستمهای برق اضطراری برای محافظت از تجهیزات حساس، حفظ تولید و اطمینان از ایمنی در هنگام قطع برق استفاده میکنند.
منابع برق اضطراری میتوانند اشکال مختلفی داشته باشند، از جمله:
ژنراتورهای آماده به کار: اینها رایج ترین و همه کاره ترین منابع برق پشتیبان هستند. ژنراتورها میتوانند با گازوئیل، گاز طبیعی، پروپان یا سوختهای دیگر شوند و قادر به تامین انرژی برای مدت طولانی هستند.
سیستمهای منبع تغذیه بدون وقفه: (UPS) سیستم های UPS انرژی باتری کوتاه مدت را برای تجهیزات حیاتی فراهم میکنند و زمان را برای شروع به کار ژنراتورها یا خاموش شدن ایمن سیستمها در صورت قطع برق فراهم میکنند.
سیستم های پشتیبان باتری: راه حلهای برق پشتیبان در مقیاس کوچکتر برای برنامههای فضاهای مسکونی و تجاری کوچک اغلب از باتریها برای تامین برق در هنگام قطعیهای کوتاه استفاده میکنند.
نیروی خورشیدی با ذخیره باتری: برخی از تاسیسات و خانه ها از سیستمهای انرژی خورشیدی همراه با ذخیره سازی باتری برای تامین برق اولیه و اضطراری استفاده میکنند.
سیستم های برق اضطراری معمولاً برای برآورده کردن الزامات خاص برای قابلیت اطمینان و مدت زمان محدود منبع تغذیه، طراحی و نگهداری میشوند. آنها نقش مهمی در حفظ ایمنی، امنیت و تداوم کسب و کار در هنگام رویدادهای پیش بینی نشده یا قطع برق دارند.